Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 800 g di patate farinose a fette
- 1000 g di acqua
- 300 g di farina + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a seconda del gusto personale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pastina da minestra
10 min.
Knöpfli
50 min.
Tiramisù
5óra 20p
Marmellata di prugne per la dispensa
55 min.
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15 min
Besciamella
15 min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Polenta
1h
Treccia al burro a 6 capi
2h 35min
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Purè di patate nature
55 min.