Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g ginjas em calda
- 4 ovos
- 120 g açúcar
- 100 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g cacau em pó s/ açúcar
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 550 g natas c/ 30-40% de gordura, bem frias
- 80 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2903.7 kJ / 694 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 65.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã e caramelo
1h 15min
Tarteletes de queijo-creme
30 λεπτ.
Pão com chocolate
2 Std.
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Manteiga de alho assado
50 λεπτ.
Hambúrguer com pão húngaro (Lángos) e salada
Brak ocen
Tarte de fruta fresca - TM5
Brak ocen
Biscoito natalino
2ωρ. 35 λεπτ.
Bolo formigueiro
55 min
Gelado de amora com ginjinha
24h
Tarteletes de morango
1h 15min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 godz. 40 min