Mediterrane Reispfanne mit Pute

Mediterrane Reispfanne mit Pute

4.1 4.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Zwiebel in Spalten
    20 g
  • Putenschnitzel in Würfeln (3 cm), trocken getupft
    500 g
  • Wasser
    600 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    150 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Reis, parboiled (Garzeit 15 - 20 Min.)
    200 g
  • Paprika, gemischt in Stücken
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Balsamico, hell
    2 EL
  • Feta zerkrümelt
    200 g
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 548 kcal / 2293 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...