Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g cashew nuts
- water, to soak
Curry Leaf Oil
- 45 g fresh curry leaves, destemmed
- 60 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Curry Leaf Yogurt
- 140 g filtered water
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g agave syrup
- 1 tsp sea salt
Tikka Sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Potato Breads
- 850 g water
- 425 g potatoes, peeled and cubed (5 cm)
- 30 g fresh dill (approx. 1 bunch)
- fresh curry leaves, destemmed (approx. 1 handful)
- 425 g all-purpose flour
- 450 g extra virgin olive oil, to fry (2 tbsp per batch)
- 4 avocados, peeled, sliced in wedges
- microgreens, to garnish
- edible flowers, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4896.7 kJ / 1170.4 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 94.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 564.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Gravy
45min
Stuffed vegetables
1h 20 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40min
Tofu stew
30min
Vegan Gingerbread Trifle with Cherries
20 min
Oat porridge with dates and cardamom
20 min
Chickpea Gratin
1h
Seitan Chilli
25 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45min
Frozen Coconut Lime Cake
8 godz. 25 min
West African Peanut Soup with Chicken
50min
Pumpkin Spice Chai
15min