Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado
TM6 TM5

Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 600 g água
  • 800 g batata, casca vermelha s/ casca, cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
  • 4 c. sopa de azeite p/ untar
  • 1 c. chá de sal
  • ½ c. chá de pimenta
  • 200 g crème-fraîche
  • 100 - 150 g salmão fumado cortado em fatias e depois em tiras (0,5x3 cm aprox.)
  • 50 g caviar preto
  • 10 g mistura de rebentos
    lub 10 g aneto, fresco

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
461.2 kJ / 110.2 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
9.3 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
1.1 g
Sód
255.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy