Wersje kompatybilne
Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g água
- 800 g batata, casca vermelha s/ casca, cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
- 4 c. sopa de azeite p/ untar
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 200 g crème-fraîche
- 100 - 150 g salmão fumado cortado em fatias e depois em tiras (0,5x3 cm aprox.)
- 50 g caviar preto
-
10
g mistura de rebentos
lub 10 g aneto, fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 461.2 kJ / 110.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 255.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza com rebordo recheado
2h 30 min
Panquecas de abacate
20 min
Risoto de cogumelos
1h 10min
Cocktail sem álcool de limão e tomilho
Brak ocen
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM5
Brak ocen
Rösti suíço - TM6
9 Std.
Chips de legumes no forno -TM5
Brak ocen
Sopa de batata com ovos e cogumelos salteados
40min
Cheesecake de tomate
8h
Cheesecake de chocolate a vapor
1h
Mini cheesecakes com manga
2h 35 min
Panacota com pêssego
3h 15 min