Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g azeite
lub 25 g óleo vegetal - 100 g pimento verde cortado em tiras (5 cm de comprimento, 0,5 cm de espessura aprox.)
- 100 g pimento vermelho cortado em tiras (5 cm de comprimento, 0,5 cm de espessura aprox.)
- 100 g cebola roxa cortada em metades e depois em fatias (0,5 cm aprox.)
- 150 g cenoura cortada em palitos (5 cm de comprimento, 0,5 cm de espessura aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1465 kJ / 349 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 97 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear carne de peru em tiras
15min
Saltear bacon com frango em tiras
15min
Saltear frango em tiras
15min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Saltear camarão
15min
Saltear pimento vermelho com cebola
25min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25min