Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cenoura cortada em pedaços (2 cm aprox.)
- 250 g alho-francês cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 1 c. sopa de caril em pó
- 50 g azeite
- 600 g abóbora-manteiga s/ casca e s/ sementes, cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
-
500 - 600
g água
lub 500 - 600 g caldo de legumes líquido - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
-
100
g natas
lub 100 g leite evaporado ou queijo-creme -
Croutons q.b. p/ guarnecer
lub Cebolinho ou Natas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1351.3 kJ / 323 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 641.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e camarão
55 Min
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45 Min
Sopa de tomate e beringela
35 dk
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 dk
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
45 Min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40 dk
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 dk
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 Min
Sopa de grão com agrião e chouriço
30 Min