
Urządzenia i Akcesoria
Creamy Mushroom Truffle Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
chestnut mushrooms quartered200 g
-
fresh button mushrooms halved250 g
-
garlic cloves2
-
onions quartered120 g
-
olive oil15 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
fine sea salt½ tsp
-
mushroom stock cube (for 0.5 l) gluten free, crumbled1
-
boiling water250 g
-
cornflour mixed with 2 tsp water2 tsp
-
soya milk unsweetened200 g
-
garlic powder½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
truffle oil2 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
103.6 kcal /
433.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
316.4 mg