Creamy Mushroom Truffle Soup

Creamy Mushroom Truffle Soup

4.6 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • chestnut mushrooms quartered
    200 g
  • fresh button mushrooms halved
    250 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    120 g
  • olive oil
    15 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • mushroom stock cube (for 0.5 l) gluten free, crumbled
    1
  • boiling water
    250 g
  • cornflour mixed with 2 tsp water
    2 tsp
  • soya milk unsweetened
    200 g
  • garlic powder
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • truffle oil
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 103.6 kcal / 433.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 11.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 316.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...