Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadsticks
- 100 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh parsley, cut in pieces
- 600 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 200 g spelt flour, plus extra for dusting
- 10 g olive oil
- 1 egg yolk, from a medium egg
- 1 heaped Tbsp cumin seeds
- ½ tsp salt
Mixed Greens Pesto
- 150 g olive oil
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
-
50
g carrot tops, organic, roughly chopped (3-4 cm)
lub 50 g turnip greens, organic, roughly chopped (3-4 cm) - 25 g fresh tarragon, leaves only
- 80 g almonds
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 137 mg
Alternatywne przepisy
Aïoli
5 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Quick Flatbreads
20 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Creamy Vanilla Ice Cream
10 Std. 30 Min
Oat Milk
1h 10min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Brain Cupcakes
1h 40min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min
Best Basic Houmous
5 min