Urządzenia i Akcesoria
Pastéis de arroz-doce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 unidades
Składniki
Recheio
-
leite250 g
-
natas250 g
-
arroz80 g
-
limão (casca, só a parte amarela)½
-
pau de canela1
-
gemas de ovo4
-
açúcar80 g
Massa
-
manteiga20 g
-
massa folhada500 g
-
gema de ovo1
-
Canela em pó q.b. p/ polvilhar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
75.2 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
993.4 kJ /
237.4 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Outubro com a Bimby®
48 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Coroa do advento
1 godz. 30 min
Tarte cremosa de limão
2 godz. 30 min
Pudim de ovos
45 min
Sericaia
1 godz. 30 min
Tarteletes de chocolate e noz pecan
1 godz. 10 min
Tarte de amêndoa
1 godz. 40 min
Papas de carôlo
30 min
Creme de limão com morangos
10 min
Tarte de abóbora
1 godz. 35 min
Bolachas folhadas finlandesas (Joulutorttu)
1 godz.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.
Bolachas de café
12 godz.