Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 250 g leite
- 250 g natas
- 80 g arroz
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 1 pau de canela
- 4 gemas de ovo
- 80 g açúcar
Massa
- 20 g manteiga
- 500 g massa folhada
- 1 gema de ovo
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 993.4 kJ / 237.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 75.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ameixa cozida com palitos la reine e creme de baunilha
20 Min
Empadão de atum
1h 10 min
Torta de café
45min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min
Arroz negro com lulas e camarão
1 Std. 40 Min
Focaccia recheada
3h
Picadinho madeirense
2h
Tarteletes Mont blanc
2h 10min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Bolo de amêndoa e gila
Brak ocen
Bolo com recheio de natas e framboesas
2 Std. 30 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.