Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite vegetal
- 150 g de cebolla blanca, en trozos (2 cm)
- 2 dientes de ajo, pelados
- 500 g de jitomate, en trozos
- 300 g de pimiento rojo, en trozos
- 1 ½ cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
- ½ cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 10 g de chile chipotle adobado
- 300 g de papa, pelada, en cubos (2 cm)
- 500 g de carne de res para estofados, en cubos (4 cm)
- 200 g de calabacitas, en cubos (3 cm)
- 500 g de agua
- 50 g de arúgula
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1588.8 kJ / 379.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 657 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de res
1 Std. 40 Min
Puré de papas
50 min.
Carne Guisada del Sur de Texas
1 Std. 20 Min
Estofado de pollo con chorizo y papas
45 min
Salmón y verduras al vapor con arroz amarillo y pasas
40 Min
Estofado de pollo con verduras en cocción lenta TM6
3 Std. 20 Min
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1 godz. 30 min
Pollo a la Cubana
40 Min
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5 godz. 5 min
Estofado de pollo con chorizo y garbanzo
40 Min
Pasteles de pollo mediterráneo
45 min
Estofado de res TM6
4h