Urządzenia i Akcesoria
蝦肉鑲玉環
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 個
Składniki
-
白蘿蔔 洗淨去皮切厚片(厚度約2.5公分),切約8-12片1 條
-
生白蝦 去殼留尾巴10 - 12 隻
-
去殼蝦仁 (約15隻)180 克
-
豬絞肉 (詳見要訣)100 克
-
芹菜 切末(約20克)2 根
-
醬油2 茶匙
-
鹽¼ 茶匙
-
糖¼ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
白芝麻油½ 茶匙
-
水600 克
-
蠔油1 大匙
-
太白粉½ 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 個
Sód
130.7 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
147.6 kJ /
35.3 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
點一桌年夜飯
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan