蝦肉鑲玉環

蝦肉鑲玉環

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 個

Składniki

  • 白蘿蔔 洗淨去皮切厚片(厚度約2.5公分),切約8-12片
    1 條
  • 生白蝦 去殼留尾巴
    10 - 12 隻
  • 去殼蝦仁 (約15隻)
    180 克
  • 豬絞肉 (詳見要訣)
    100 克
  • 芹菜 切末(約20克)
    2 根
  • 醬油
    2 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 白芝麻油
    ½ 茶匙
  • 600 克
  • 蠔油
    1 大匙
  • 太白粉
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 個

Sód 130.7 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 147.6 kJ / 35.3 kcal
Tłuszcz 1.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...