Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g brauner Zucker
lub 250 g Zucker - 250 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- ¾ TL Salz
- 1 Pck. geriebene Orangenschale (z. B. von Dr. Oetker)
- 1 EL Essig
- 80 g Butterkekse
- 100 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 130 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 3 l Vanilleeis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamellsauce
1 Std. 30 Min
Karamell-Pudding
1h
Fruchteis
5 Min
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14hod.
Amarettini-Parfait
5sa 50 dk
Kirsch-Krokant-Eistorte mit Schokosplittern
6u.
Karamell-Parfait
7 godz.
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3 godz. 25 min
Himalaya-Butter
25min
Bratapfel-Karamell-Smoothie
55 Min
Karamell
30 Min
Walnuss-Krokant
1 Std. 30 Min