胡麻豆腐 - 吳貞蓁

胡麻豆腐 - 吳貞蓁

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 個

Składniki

  • 300 克
  • 低筋麵粉 過篩
    15 克
  • 太白粉 過篩,多備一點裹粉用
    15 克
  • 黑芝麻醬
    50 克
  • 蝦仁 打成漿
    100 克
  • 美乃滋
    15 克
  • 冰水 適量,冷卻用
  • 適量,油炸用
  • 太白粉 過篩,多備一點裹粉用
  • 高湯 (柴魚)
    100 克
  • 昆布
    20 克
  • 醬油
    100 克
  • 味醂
    100 克
  • 柴魚片
    10 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 個

Sód 1162.2 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 644.2 kJ / 154.1 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie