Thailandske rekeboller

Thailandske rekeboller

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 stykker

Składniki

Plommesaus
  • kinesiske plommer, salte, tørkede uten stein
    100 gram
  • vann
    300 g
  • hvitløksfedd
    5
  • ingefær, fersk skrelt, delt i runde skiver (2 mm)
    10 g
  • soyasaus
    2 ts
  • sukker
    2 ss
  • mandarinskall (1 cm x 4 cm), lagt i bløt til det er myknet, deretter hakket
    1 stykke
  • havsalt
    ¼ ts
  • maisstivelse blandet med 1 ss vann
    1 ts
Rekeboller
  • kongereker, rå, pillede uten tarmkanal
    600 g
  • svinekjøttdeig delt i biter
    70 g
  • egg, medium
    1
  • sukker
    1 ts
  • sesamolje
    1 ts
  • malt svart pepper
    2 klyper
  • hvetemel, fint pluss ekstra til dryssing
    120 g
  • vegetabilsk olje til steking
    solsikkeolje, til steking

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Białko 6 g
Kalorie 233 kJ / 55 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie