Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 475 g di farina per treccia
- 50 g di burro, non salato, morbido
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 1 ¼ di cucchiaino di sale
Composta
- 400 g di ciliegie, denocciolate, surgelate, scongelate
- 50 g di zucchero
- 30 g di succo di limone
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
Bagna
- 300 g di latte
- 100 g di panna intera
- 30 g di burro, non salato
- 1 cucchiaio di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3084 kJ / 734 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Dolcetti al cocco e cioccolato
20min
Knöpfli
50 Min
Cornetti al formaggio
Brak ocen
Korma di verdure con anacardi
55 min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Brak ocen
Cake svizzera
15h
Panini alle nocciole e frutta secca
3h 5min
Mississippi Cake chiara
1h 15min
Dip di tonno
5min
Flan di semolino
1h 15min
Blinis
1h
Torta tiepida al cioccolato
1h 15min