![Kirsch-Bowle Kirsch-Bowle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ef6bdd379d6a9ae4fe1bc0c368655406/Derivates/232a2fe20455a02a77c73c4a8969233f64d546ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Kirschen, entsteint (siehe Tipp)
- 100 g brauner Zucker
- 1 Limette, unbehandelt, geviertelt, entkernt
- 600 g Kirschsaft
- 1 Flasche Sekt (0,75 l), kalt
- 1 Flasche Weißwein, trocken (0,75 l), kalt
- ½ Bund Zitronenmelisse
- 1 Orange, unbehandelt, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 285 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 20 mg