Backmischung für Schoko-Mandel-Kuchen

Backmischung für Schoko-Mandel-Kuchen

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 Schraubglas

Składniki

  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Kakao
    40 g
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mandeln
    50 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Amarettini
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 941 mg
Białko 54 g
Kalorie 11587 kJ / 2769 kcal
Tłuszcz 85 g
Błonnik 39.1 g
Tłuszcz nasycony 31 g
Węglowodany 480 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...