Pizzateig wie in Italien

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
1460 g

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl zum Einfetten
  • Wasser
    1480 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • frische Hefe
    15 g
    2 TL Trockenhefe
  • Pizzamehl Type 00
    800 g
    800 g Weizenmehl Type 550
  • natives Olivenöl
    60 g
  • Salz
    20 g
  • Essig
    5 g
Teigruhe und Fertigstellung
  • Wasser
    250 g
  • Zitronensaft
    2 Spritzer
  • Pizzamehl Type 00 zum Bestäuben
    Dinkelmehl Type 630, zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 200 g

Kalorie 483 kcal / 2023 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1074 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...