Urządzenia i Akcesoria
Curryketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 potten
Składniki
-
augurken in stukjes gesneden150 g
-
uien in helften gesneden150 g
-
ongezouten boter60 g
-
suiker40 g
-
currypoeder (40 g) (bijv. Zanzibar of Madras kerriepoeder)4 el
-
tomatenblokjes uit blik1000 g
-
ketchup500 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)70 g
-
zout plus extra naar smaak2 tl
-
sambal oelek (20 g)2 tl
-
1 vleesbouillonblokje (voor 0,5 l)vleesbouillonpasta, huisgemaakt1 tl
-
fruitazijn20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pot
Białko
8 g
Kalorie
1680 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Het basiskookboek
174 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pistache Shake met Witte Chocolade
Brak ocen
Horror punch
20 min
Sangria
10 min
Tomatenketchup
1 godz. 15 min
Vleesbouillonpasta
45 min
Alpenmacaroni
45 min
Koken van speltgraan
Brak ocen
Abrikozen ketchup
Brak ocen
Sinaasappelconfituur met Campari
1 godz. 35 min
Chocoladesaus
Brak ocen
Penne met mosselen
1 godz. 5 min
Roggebrood
Brak ocen