Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 8 Eier
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 600 g Hackfleisch gemischt, grob zerzupft
- 30 g Paniermehl und etwas mehr zum Wenden
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Senf
- Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 994 kJ / 238 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 422 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefilet mit getrockneten Pflaumen
1 Std. 20 Min
Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln
2 godz. 10 min
Mais-Speck-Nudeln mit pochierten Eiern
50min
Pikantes Mole-Hähnchen
55 λεπτ.
Pizzatorte
2 Std. 30 Min
Hackbällchen in fruchtiger Currysauce mit Reis
45min
Rindfleisch süß-sauer mit Reisnudeln
30 Min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 godz. 45 min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 λεπτ.
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1h 10min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 min