Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g santan
- 360 g beras ketan Thailand, direndam selama 2 jam
- 1 sdt garam
- 10 daun pandan, diikat simpul
- 150 g serundeng udang kering
- 1200 g air
- 1 daun pisang, potong menjadi 16 bagian (15 cm x 8 cm)
- minyak, untuk mengoles
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g