Urządzenia i Akcesoria
Tape Uli Ketan Hitam
Przygotowanie 8 godz.
Czas całkowity 82 godz.
4 porsi
Składniki
Tape Ketan Hitam
-
ragi tape (berkisar 1 keping)1 ½ sdt
-
air1700 g
-
beras ketan hitam rendam minimal 12 jam atau semalaman200 g
-
beras ketan putih, rendam minimal 12 jam atau semalaman20 g
-
gula2 - 3 sdm
-
jus lemon2 sdt
Uli
-
air1000 g
-
beras ketan putih, rendam semalaman180 g
-
kelapa parut segar25 g
-
garam1 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
613 mg
Białko
8 g
Kalorie
1715 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bibit dan Ragi
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Kuih Qasidah khas Terengganu
Brak ocen
Devilled Eggs
Brak ocen
Kue Kering Jeruk
50 min
Kue Beras Kacang Merah
Brak ocen
Ghost Crispy Pancakes
Brak ocen
Salted Egg Yolk Flaky Mooncake
2 godz.
Kue Bulan Selai Nanas
Brak ocen
Kue Bulan Kacang dan Biji Wijen
1 godz. 30 min
Kue Bulan Dengan Custard Kesemek (Bebas Gluten)
Brak ocen
Bakpao Wjien Hitam
2 godz. 20 min
Bakpao Sayur
2 godz. 40 min
Bakpao Talas
Brak ocen