Frittata Kentang

Frittata Kentang

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 potongan

Składniki

  • keju Cheddar potong dadu (3 cm x 3 cm)
    100 g
  • kentang (floury potato) dikupas, potong wedges
    700 g
  • minyak sayur tambahkan untuk mengoles
    4 sdm
  • tepung terigu serbaguna
    1 sdm
  • garam
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    1 sdt
  • paprika merah dibuang bijinya, potong dadu (0.5 cm)
    60 g
  • bawang bombai potong dadu (0.5 cm)
    60 g
  • daging ham
    60 g
    60 g bacon, potong kecil-kecil (0.5 cm x 0.5 cm)
  • telur
    5
  • garam
    1 jumput
  • lada putih bubuk
    1 jumput
  • whipping cream
    60 g
  • susu
    50 g
  • gula
    1 sdt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 338 mg
Białko 8 g
Kalorie 832 kJ / 199 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie