Urządzenia i Akcesoria
Kue Sagu Mutiara (Steamed Sago Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 potongan
Składniki
-
kelapa parut segar200 g
-
garam½ sdt
-
1 lembar daun pisangminyak untuk mengoles
-
bunga rosela kering biji dibuang4
-
air1900 g
-
daun pandan potong strip (2.5 cm)4
-
sagu mutiara300 g
-
gula180 g
-
pewarna makanan kuning, sesuai selera1 tetes
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 potongan
Białko
0 g
Kalorie
255 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Qasidah khas Terengganu
Brak ocen
Tape Uli Ketan Hitam
82 godz.
Devilled Eggs
Brak ocen
Kue Kering Jeruk
50 min
Kue Beras Kacang Merah
Brak ocen
Ghost Crispy Pancakes
Brak ocen
Salted Egg Yolk Flaky Mooncake
2 godz.
Kue Bulan Selai Nanas
Brak ocen
Kue Bulan Kacang dan Biji Wijen
1 godz. 30 min
Kue Bulan Dengan Custard Kesemek (Bebas Gluten)
Brak ocen
Bakpao Wjien Hitam
2 godz. 20 min
Bakpao Sayur
2 godz. 40 min