Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kelapa parut segar
- ½ sdt garam
-
minyak, untuk mengoles
lub 1 lembar daun pisang - 4 bunga rosela kering, biji dibuang
- 1900 g air
- 4 daun pandan, potong strip (2.5 cm)
- 300 g sagu mutiara
- 180 g gula
- 1 tetes pewarna makanan kuning, sesuai selera
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g