Urządzenia i Akcesoria
Romige courgettensoep
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porties
Składniki
-
uien in helften gesneden50 g
-
courgette in stukken gesneden700 g
-
teentje knoflook (opcjonalnie)1
-
water500 g
-
1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaaktgroentebouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
zout plus extra naar smaak½ tl
-
gemalen peper plus extra naar smaak1 snuifje
-
boter10 g
-
roomkaas40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
375.3 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
390.8 kJ /
93.4 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Het basiskookboek
174 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pompoensoep
35 min
Romige aspergesoep
25 min
Broccolisoep
15 min
Mysterieuze soep
45 min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 min
Aardappel-preisoep
40 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Romige tomatensoep
25 min