Urządzenia i Akcesoria
Romige tomatensoep
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porties
Składniki
-
teentje knoflook1
-
uien in helften gesneden50 g
-
30 g olijfolieongezouten boter30 g
-
tomaten in helften gesneden700 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)70 g
-
zout1 tl
-
suiker1 tl
-
1 tl gedroogde pizza kruidenmixgedroogde oregano1 tl
-
water500 g
-
1 groentebouillonpasta, huisgemaaktbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
room100 g
-
verse basilicumbladeren2 - 4
-
verse peterselie alleen de blaadjes1 takje
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
3 g
Kalorie
790 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Het basiskookboek
174 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pompoensoep
35 min
Romige aspergesoep
25 min
Broccolisoep
15 min
Mysterieuze soep
45 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min
Aardappel- en groentenpuree
40 min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Aardappel-preisoep
40 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Aardappelpuree
45 min
Romige courgettensoep
25 min