Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g manteiga s/ sal cortada em pedaços pequenos (1-2 cm aprox.), previamente congelada
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 90 g água gelada
- 1 c. chá de açúcar
- 80 - 100 g doce de ameixa (ver dica)
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1243.8 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 3.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Speculoos (Bolacha flamenga)
1h 10min
Papelotes de frango com cogumelos e massa pérola com couve kale
1 godz. 45 min
Mistura de especiarias para speculoos
10min
Pasta de baunilha
10min
Hambúrguer escandinavo
4hod. 10min
Dedos de salsicha do Halloween
1 godz.
Tiramisu de caramelo
4h 50min
Mini focaccias
3 Std. 30 Min
Segredinhos
40 min
Pavlova de laranja e pera - TM6
Brak ocen
Bolo-rei escangalhado
6 godz.
Bolo de abóbora de Halloween
4 Std.