Wersje kompatybilne
Piquenique: Pães a vapor com frango asiático e bolo de coco molhadinho
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pães
- 400 g leite de coco
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 540 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Bolo
- 5 ovos
- 400 g açúcar
- 250 g leite
- 300 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Frango
- 550 g água
- 5 g gengibre fresco
- 100 g cebola roxa cortada em lâminas
- 25 g azeite
- 500 g coxa de frango s/ pele e s/ osso cortada em tiras
- 100 g molho hoisin
- 50 g molho de soja
- 100 g couve chinesa cortada em juliana
- 100 g cenoura cortada em juliana
Molho para o bolo
- 200 g leite de coco
- 200 g leite
- 380 g leite condensado
- Coco ralado q.b. p/ polvilhar
Montagem
- 50 g rebentos de soja
- Amendoim torrado c/ sal q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6164.1 kJ / 1473.3 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 226.6 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1463.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavacas de Resende
1sa
Iogurte Natural
10h 5min
Batata gratinada - TM6
1 Std. 10 Min
Bacalhau da alentejana na Bimby Friend
50 Min
Massa com 2 molhos
30 Min
Menu: Caril de bacalhau e grão com arroz e bolo de laranja a vapor
55 Min
Sopa de couve-flor, penne com chouriço e pepperonata
35 dk
Lombinho de porco recheado com ameixa
1 godz. 20 min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4 Std. 25 Min
Lasanha
1h 45min
Esparguete arrabiata com atum
30 Min
Chiffon de chocolate ao vapor
1 Std. 5 Min