Urządzenia i Akcesoria
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions
Składniki
Nut Milk
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)250 g
-
water1500 g
-
lemon juice (see tip)5 - 10 drops
-
coarse sea salt1 pinch
-
honey40 g
Citrus and Lavender Crumble
-
stale bread cut in pieces150 g
-
olive oil20 g
-
honey20 g
-
lavender1 tsp
-
lemon finely grated zest only½
-
orange finely grated zest only1
-
orange juice50 g
Ice Cream
-
coconut cream250 g
-
medium eggs4
-
guar gum (see tip)1 tsp
-
honey150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
121 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1628 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Green Ombre Naked Cake
3 Std.
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
40 Min
Tzatziki
Keine Bewertungen
Egg Salad in Crispy Easter Nests
Keine Bewertungen
Triple Chocolate Muffins
1 Std.
Gluten-free Bread
3 Std. 20 Min
Caramel Cereal Bars
1 Std.
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 Min
Banana Pancake Bites
45 Min
Apple Pancakes
30 Min
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
45 Min