Urządzenia i Akcesoria
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions
Składniki
Nut Milk
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)250 g
-
water1500 g
-
lemon juice (see tip)5 - 10 drops
-
coarse sea salt1 pinch
-
honey40 g
Citrus and Lavender Crumble
-
stale bread cut in pieces150 g
-
olive oil20 g
-
honey20 g
-
lavender1 tsp
-
lemon finely grated zest only½
-
orange finely grated zest only1
-
orange juice50 g
Ice Cream
-
coconut cream250 g
-
medium eggs4
-
guar gum (see tip)1 tsp
-
honey150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
121 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1628 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Sorbet
5 min
Grape and Cava Trifle
4 godz. 30 min
Flourless Gianduja Cake
2 godz. 40 min
Piñarita
5 min
Low fat vanilla and raspberry skyr ice cream
10 godz. 15 min
Baked Oatmeal Niçoise
40 min
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1 godz. 15 min
Fruit Ice Cream
5 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 min
Gluten Free Pancakes and Waffles
45 min
Mango sorbet
2 min