Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop

Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop

3.7 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 20 min
10 porties

Składniki

Chocolade ijs
  • suiker
    150 g
  • rode chilipeper, gedroogd (zie tip)
    1
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken
    100 g
  • eierdooiers
    8
  • ongezoete cacaopoeder
    40 g
  • melk min. 3,2%
    620 g
  • zout
    ¼ tl
  • room, min. 30% vet
    620 g
Whiskey siroop
  • bourbon-whiskey (bv. Jack Daniel's, Jim Beam...) (zie tip)
    120 g
  • suiker
    100 g
  • water
    20 g
  • ahornsiroop (opcjonalnie)
    30 g
    30 g honing
  • zout
    2 - 3 snuifjes
  • gemalen kaneel
    2 snuifjes
  • natuurlijk vanille-extract
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 146.6 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2027.4 kJ / 484.6 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...