Rajčatová omáčka s masem (ragú)

Rajčatová omáčka s masem (ragú)

4.6 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcí

Składniki

  • 800 gramů rajčat na čtvrtky
  • 300 gramů hovězího masa na guláš na kostky (2–3 cm)
    300 gramů telecího masa, na kostky (2–3 cm)
  • 300 gramů syrové vepřové klobásy na kousky (2–3 cm), např. italské salsiccii
  • 100 gramů cibule napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 40 gramů extra panenského olivového oleje
  • 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
  • 1 - 2 špetky mletého černého pepře
  • 100 gramů červeného vína
  • 2 čajové lžičky rajčatového protlaku (opcjonalnie)
  • 5 gramů čerstvé bazalky jen lístky

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 11 g
Kalorie 774 kJ / 185 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...