Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 г листьев шпината, крупно нарезанных
- 100 г сухого нута (турецкий горох)
- 800 г воды
- 1 ч.л. соли
- 200 г лука, нарезанного кусочками
- 30 г оливкового масла
- 250 г моркови, нарезанной кусочками
- 3 зубчика чеснока
- 100 г репы, нарезанной кусочками (opcjonalnie)
- 1 щепотка молотого черного перца
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g