Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 г оливкового масла
- 100 - 150 г смеси овощей для жарки (напр., репчатый лук, лук-порей, лук-шалот), кусочками (2 см)
- 350 - 400 г овощной смеси (напр., кабачки, морковь, тыква, сладкий картофель, корень сельдерея, пастернак), кусочками (2 cм)
-
50
г микса из замороженных овощей (opcjonalnie)
lub 50 г замороженного зеленого горошка (opcjonalnie) - 700 - 800 г воды
-
1
ч.л. овощной бульонной пасты
lub 1 кубик овощного бульона (на 0.5 л) -
½ - 1
ч.л. соли
lub ½ - 1 ст.л. соевого соуса - 60 - 80 г мелких макарон для супа
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g