Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 г свежих шампиньонов, нарезанных половинками или четвертинками, по необходимости
- 500 - 600 г воды
- 200 г молока
-
1
кубик овощного бульона (на 0.5 л)
lub 1 ч.л. (с горкой) овощной бульонной пасты домашнего приготовления - 50 г пшеничной муки
- ½ ч.л. соли
- 50 г сливок, жирность от 30 %
- 4 веточки свежей петрушки, только листья
- 40 г сливочного сыра (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g