Pizza Polpette met pikante rode saus, scamorza en pepers

Pizza Polpette met pikante rode saus, scamorza en pepers

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 stuks

Składniki

Pizzadeeg
  • water
    240 g
  • verse gist
    10 g
  • suiker
    1 tl
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • broodbloem
    400 g
  • zout
    1 tl
Mini gehaktballetjes in pikante saus
  • verse peterseliebladeren
    3 takjes
  • teentje knoflook
    2
  • rundergehakt
    125 g
  • varkensgehakt
    125 g
  • ei
    1
  • zout
    ½ tl
  • geraspte Parmezaanse kaas
    30 g
  • licht oudbakken witbrood in stukken, geweekt in 40 g melk, uitgeknepen
    30 g
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • verse rode peper
    1
    1 gerehydrateerde rode peper
  • uien gehalveerd
    20 g
  • zoete paprikapoeder
    1 tl
  • tomatenblokjes uit blik
    500 g
  • zout
    1 snuifje
Topping
  • gedroogde oregano
    1 snuifje
  • Scamorza in plakjes (7-8 mm)
    150 g
    150 g mozzarella, in plakjes (7-8 mm)
  • paprika's geroosterd, in stukken (2-3 cm)
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 533 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 1755.8 kJ / 419.6 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...