Urządzenia i Akcesoria
Currypulver
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
100 g
Składniki
-
Senfkörner, braun1 EL
-
Korianderkörner2 EL
-
Fenchelsamen1 EL
-
Kreuzkümmelsamen2 EL
-
Bockshornkleesamen (opcjonalnie)1 geh. EL
-
Kardamomkapseln½ TL
-
Pfefferkörner, schwarz½ EL
-
Zimtstangen2
-
Curryblätter, getrocknet (opcjonalnie)8
-
Chilischoten, rot, getrocknet3
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 EL
-
Kurkuma, gemahlen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
50 mg
Białko
12 g
Kalorie
1178 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
19.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
Porree-Gomasio
40 min
Gelbe Currypaste
20 min
Umami-Gewürzpaste
15 min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 min
Senf, mittelscharf
25 min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Nasi Goreng-Gewürz
5 min
Rote Currypaste
10 min
Kräutersenf
336 godz. 30 min
Scharfer Senf
30 min