![Choux pastry Choux pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EA05962-3E13-4397-A6E2-02CD41C3DD91/Derivates/005c27ff-d8d1-4484-83e9-869965c5ede2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar (optional)
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 299.9 kJ / 71.7 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 23.2 mg
Alternatywne przepisy
Granini slice
2h 15min
Sable choux with lime ganache
26u.
Profiteroles
2h
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Crème pâtissière
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Choux Pastry
2h
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Meringues
5 godz.
Salted caramel sauce
40 Min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min
Chocolate ganache
20 Min