![Hazelnut chocolate brioche Hazelnut chocolate brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11D17ABE-CD3E-40D2-84BE-6612C91FBD92/Derivates/A2652999-B35D-4892-8774-D09F5139613A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 60 g unsalted butter, melted
- 450 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 2 eggs, lightly beaten
- 300 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Glaze
- 1 egg yolk
- 15 g full cream milk
- icing sugar, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141.6 kJ / 271.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 164.2 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Soft Sweet Buns
1h 10min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Super Soft Cinnamon Rolls
1 Std. 35 Min
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Gozleme
1h 40min
Soft cinnamon doughnuts
50 dk
Pretzels
1 Std. 35 Min
Pull-apart pizza sun
1 godz. 30 min
Brioche burger buns
2sa 10 dk
Easy brioche
1sa 50 dk
Cinnamon buns
3hod. 5min