Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 60 g unsalted butter, melted
- 450 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 2 eggs, lightly beaten
- 300 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Glaze
- 1 egg yolk
- 15 g full cream milk
- icing sugar, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141.6 kJ / 271.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 164.2 mg
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Zebra bundt
1h 10min
Pretzels
1h 35 min
Brioche buns with cheese
2h 30 min
Chocolate hot cross buns
2u. 40min
Super Soft Butter And Milk Buns
2u. 40min
Brunch bread
1h 15 min
Party pretzel bites
1h 20 min
Pull-apart pizza sun
1h 30min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35 min
Cinnamon buns
3h 5min