Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 450 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 200 g Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 TL Zucker
- 2 TL Salz
- Öl zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2664 kJ / 637 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (Bier-Brot)
4h
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30min
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1h 30 min.
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min.
Orient-Fladenbrote
1h
Ma'amoul
1h 30 min.
Fladenbrot - Pide
1hod. 50min
Buttermilch-Weckchen
1h 30 min.
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45 min.
Poğaça - türkische Teigtaschen
2h 40min
Pfannenbrot
1h 5 min.