Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- agua, para hervir
- 400 g de hojas de parra, enjuagadas y escurridas
- 100 g de arroz, remojado en agua fría por 1 hora
- 300 g de carne molida de res
- 50 g de aceite de oliva
- 1030 g de agua
- 2 cdita de sal
- 2 cdita de pimienta negra molida
- 1 cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 4 dientes de ajo, pelados
- 250 g de jugo de limón amarillo
- 5 g de hojas de hierbabuena fresca
- ½ cdita de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 349.7 kJ / 83.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 242.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gohan
45 min
Crema de jitomate
30 min
Camarones estilo Hunan
20 min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 min
Pad thai
40 min
Aderezo de cilantro
5min
Naan (pan hindú)
2h
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Ensalada de betabel
1 godz. 10 min
Mongolian beef
1 godz. 20 min
Pay dátil y nuez
1 godz. 10 min
Jocoque con pepino
5min