Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para empanadas
- 375 g de harina de trigo y un poco más para trabajar
- 1 cdita de sal fina
- 70 g de manteca vegetal
- 180 g de agua tibia
Relleno
- 550 g de carne de res limpia, en cubos y semi congelada
- 90 g de aceitunas negras deshuesadas
- 110 g de pimiento rojo, sin tallo ni semillas
- 55 g de cebolla blanca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 cda de salsa Inglesa
- ½ cdita de comino en polvo
- ¼ cdita de orégano seco
- ¾ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 huevo batido, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 12 piezas
- Kalorie
- 14137 kJ / 3366 kcal
- Białko
- 165 g
- Węglowodany
- 313 g
- Tłuszcz
- 161 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas argentinas
1h 50 min
Bollitos para la cena
1h 40min
Espaguetti con albóndigas
55min
Taquitos de pescado con mayonesa de alcaparras
45min
Papas al horno
1h
Tacos de pollo
30min
Empanadas de pollo
2h 30 min
Empanadas argentinas
3h 40min
Pastel azteca
1h
Empanadas de picadillo
40min
Pay de atún
1h 40min
Bolillos caseros
1h 40min