Wersje kompatybilne
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit bowls
- 100 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 - 150 g light brown sugar, to taste
- 1 egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- oil spray, for greasing
Ice cream
- 150 g plain chocolate biscuits
- 600 g pouring (whipping) cream
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- chocolate lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1456.7 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 99.8 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20 min
Freckle cake
26h 40min
Chocolate pudding
6 Std. 30 Min
Chocolate ice cream
12h
Vanilla ice cream
12h
Biscuit pops
2u. 5min
Giant doughnuts
2 godz. 40 min
Orange slushy cups
24sa 15 dk
Chocolate ice cream
24 Std. 20 Min
Chocolate mint thins
2h 30 min
Chocolate ripple cheesecake towers
40 min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min