![Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/385FE7AE-482E-431A-9BD1-97BD48DBEA01/Derivates/744C2526-DC68-4C21-8209-7D8E68F89F2F.jpg)
Wersje kompatybilne
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit bowls
- 100 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 - 150 g light brown sugar, to taste
- 1 egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- oil spray, for greasing
Ice cream
- 150 g plain chocolate biscuits
- 600 g pouring (whipping) cream
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- chocolate lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1456.7 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 99.8 mg
Alternatywne przepisy
Hot chocolate
10 min
Peanut butter and jam doughnuts
2h 40min
Chocolate ripple cheesecake towers
40 min
Six-layer cake
5 Std. 45 Min
Basic vanilla cake
55 min
Glacé icing
5 min
Gravity cake
2h
Pinwheel biscuits
26h 40min
Damper with golden syrup butter
40 min
Neapolitan ice cream cake
21h 10min
Chocolate caramel bars
1h 40min
Chocolate cupcakes
1h 20min