Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 460 g leite
- 180 g óleo de amendoim
- 400 g açúcar
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g coco ralado
- 1 ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Bolachas
- 60 g manteiga
- 70 g açúcar amarelo
- 1 ovo
- 90 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 100 g pepitas de chocolate preto
Cobertura
- 480 g açúcar
- 100 g natas
- 300 g chocolate branco
- 120 g manteiga
- 250 g queijo mascarpone
- Corante alimentar em gel preto q.b. p/ fazer a boca
- Corante alimentar em gel azul q.b. p/ cobrir o bolo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4368.1 kJ / 1044 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 124.9 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 456.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone
1 Std. 55 Min
Pão de alho
1 Std. 15 Min
Canelones de chocolate com molho de morango
55 Min
Pasta de açúcar
10min
Bolo de anos Baleia
6 Std.
Espécies de S. Jorge
1 Std. 15 Min
Bolo cassata
40min
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Bolo Moka
1 Std.
Napolitanas de chocolate
4h 40min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 Std.
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min