Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 600 g leite gordo
- 50 g cacau em pó
- 30 g açúcar
- 40 g brandy
- Gelado de baunilha 4 bolas (200 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 copo
- Kalorie
- 845.3 kJ / 202 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 68.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocktail de frutos vermelhos
10min
Canelones de chocolate com molho de morango
55min
Gelado mascarado
8h
Copinhos
1h 30min
Tempestade de café
10min
Flute de morango
5min
Cocktail neve
15min
Batido de creme de avelã
15min
Cocktail de ice tea
1h 30min
Batido de brownie de chocolate
40min
Batido de chocolate
6 min
Crepes de cacau
40min