Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 150 g bolachas Maria
- 800 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 370 g leite condensado
- 200 g açúcar
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 gemas de ovo
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços, mais q.b. p/ servir
- 5 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3091.1 kJ / 738.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 177.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de maçã
5hod. 30min
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24h
Gelado de caramelo com crocante
8h
Gelado de cheesecake de limão
8h
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8h 30min
Gelado de cheesecake
13h
Gelado de amêndoa
8h
Tarte gelada de leite condensado
12h
Tarte de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25min