Gelado de gorgonzola com pera salteada e noz tostada

Gelado de gorgonzola com pera salteada e noz tostada

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 18 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • açúcar
    180 g
  • gemas de ovo
    4
  • queijo Gorgonzola amanteigado cortado em pedaços
    150 g
  • leite
    420 g
  • natas, min. 30% de gordura
    200 g
  • sal
    2 - 3 pitadas de
  • manteiga ghee
    20 g
  • pera (Corella, Williams, etc.), cortada em pedaços (3,5 cm aprox.)
    400 g
  • brandy
    20 - 30 g
  • cardamomo em pó
    2 - 3 pitadas de
  • pimenta da Jamaica em pó (opcjonalnie)
    2 - 3 pitadas de
  • Noz (opcjonalnie) torrada e picada, q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 466 kcal / 1949.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 383.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...