Urządzenia i Akcesoria
Gelado de gorgonzola com pera salteada e noz tostada
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 18 godz. 15 min
6 doses
Składniki
-
açúcar180 g
-
gemas de ovo4
-
queijo Gorgonzola amanteigado cortado em pedaços150 g
-
leite420 g
-
natas, min. 30% de gordura200 g
-
sal2 - 3 pitadas de
-
manteiga ghee20 g
-
pera (Corella, Williams, etc.), cortada em pedaços (3,5 cm aprox.)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
cardamomo em pó2 - 3 pitadas de
-
pimenta da Jamaica em pó (opcjonalnie)2 - 3 pitadas de
-
Noz (opcjonalnie) torrada e picada, q.b. p/ guarnecer
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gelados
20 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Cheesecake de dióspiro
5 godz. 30 min
Piña colada
5 min
Chucrute - TM6
48 godz. 30 min
Costeletas de borrego em sous-vide com molho de hortelã
2 godz. 45 min
Citrinos com merengue
35 min
Dumplings de matcha
45 min
Pão etíope (Injera)
48 godz. 25 min
Frozen de maracujá
10 min
Brownies
50 min
Pasta de grão
10 min
Fajitas de bacalhau com pasta de grão-de-bico
40 min
Salteado de alface e camarão
Brak ocen