Victoria Sponge Cake (bløtkake)

Victoria Sponge Cake (bløtkake)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porsjoner

Składniki

Sukkerbrød
  • smør til smøring
    margarin, til smøring
  • smør terninger, pluss ekstra for smøring
    170 g
    170 g margarin, plus extra for greasing
  • finkornet sukker
    170 g
  • egg, medium
    3
  • selvhevende mel
    170 g
  • bakepulver
    1 ts
  • natron
    1 ts
  • vaniljeekstrakt, naturlig (opcjonalnie)
    1 ts
Fyll
  • syltetøy (alle typer) (f.eks. jordbær og bringebær)
    100 g
  • kremfløte
    200 g
  • bringebær
    150 g
  • melis til dryssing
    1 ss

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 402 kcal / 1683 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie