
Urządzenia i Akcesoria
Victoria Sponge Cake (bløtkake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porsjoner
Składniki
Sukkerbrød
-
smør til smøring
-
smør terninger, pluss ekstra for smøring170 g
-
finkornet sukker170 g
-
egg, medium3
-
selvhevende mel170 g
-
bakepulver1 ts
-
natron1 ts
-
vaniljeekstrakt, naturlig (opcjonalnie)1 ts
Fyll
-
syltetøy (alle typer) (f.eks. jordbær og bringebær)100 g
-
kremfløte200 g
-
bringebær150 g
-
melis til dryssing1 ss
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Kalorie
402 kcal /
1683 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Da. Nå. Alltid.
50 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 30 min