Spinazieknoedels in tomatenragout

Spinazieknoedels in tomatenragout

4.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porties

Składniki

Spinazieknoedels
  • diepgevroren bladspinazie ontdooid, in stukken (2 cm)
    200 g
  • uien gehalveerd
    70 g
  • verse peterselie enkel de bladeren
    5 stengels
  • boter
    60 g
  • melk
    130 g
  • oudbakken witbrood in blokjes
    250 g
  • mozzarella in blokjes (1 cm)
    150 g
  • bloem
    40 g
  • eieren
    3
  • zout
    ½ tl
  • gemalen nootmuskaat
    1 snuifje
Tomatenragout
  • uien gehalveerd
    100 g
  • teentje knoflook
    1
  • olijfolie en iets meer om in te vetten
    20 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • tomatenpuree
    10 g
  • suiker
    1 tl
  • gedroogde tijm
    ½ tl
  • zout en iets meer om af te kruiden
    ½ tl
  • water
    100 g
  • kerstomaten
    250 g
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • verse basilicum fijngehakt
    1 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 24 g
Kalorie 2760 kJ / 656 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...