Graubünden gerstsoep

Graubünden gerstsoep

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porties

Składniki

  • uien gehalveerd
    80 g
  • wortelen in stukken (3 cm)
    60 g
  • prei in stukken (3 cm)
    100 g
  • knolselder in stukken (3 cm)
    100 g
  • Zwitsers "Bündnerfleisch" in reepjes (2 cm)
    100 g
  • boter
    30 g
  • parelgerst
    80 g
  • water
    900 g
  • groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
    2
  • opklopbare room, 30-40% V.G.
    100 g
  • zout naar eigen smaak
    1 snuifje
  • gemalen peper naar eigen smaak
    1 snuifje
  • verse bladpeterselie (±10 g), enkel de blaadjes, fijngehakt
    ½ bos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 9 g
Kalorie 1137 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...